Bisonkødets anvendelse

Tilberedes som alm. oksekød/vildt, men har generelt lidt kortere stegetid, da kødet bliver mørt ved en mindre kernetemperatur.

Krydderurter

Krydderurter som egner sig godt til Bisonkød
• Rosmarin • Salvie • Timian • Merian • Hvidløg
VELBEKOMME!

MØRBRAD:

Helsteges eller udskæres til bøffer (tournedos).

RIB EYE / HØJREB:

Helsteges eller udskæres som bøffer
”rigtig herrebøf” lidt mere marmoreret end filet.

YDERLÅR:

Til gullash (BISON TERN), skæres evt. i tynde skiver, der marineres.

Yderlåret bliver også røget og solgt som skiveskåret pålæg, anvendes også i forret.

SPARE RIBS:

Forkoges, herefter drysses med krydderier og tilberedes i ovn eller på grill.

FILET:

Som mørbrad.

TYKSTEGSFILET:

Som steg eller bøffer (engelsk bøf). Også god til grillspyd.

KLUMP:

Især god til roastbeef eller alm. helsteg.

ROASTBEEF:

Som steg eller i tynde skiver til:
• Bøf stroganoff
• Benløse fugle
• Minutsteaks
• Wok (evt. efter marinering).

HAKKET KØD:

• Hakkebøffer til
• Bisonburgere
• Kødsovs
• Bisonfrikadeller (rørt med æg og krydderier som alm. frikadeller.)

INDERLÅR:

Som bøffer (plankebøf), steaks på grillen, eller helsteges.

CULOTTE + CUVETTE:

Helsteges evt. på grill.

FLANKESTEAK:

Steges på pande/grill. Skæres på skrå i tynde skiver.

LÅRTUNGE:

Anvendes til salt kød, evt. roastbeef i tynde skiver

Lårtunge bliver også røget, og solgt som skiveskåret pålæg, meget mørt og lækkert.

TYKKAM:

Fortrinsvis som ovnsteg, evt. grillsteges. Let at skære af. Serveres i tynde skiver. Gl.dags oksesteg.

BOV:

Normalt som grydesteg. Alternativ: braisering (evt. efter marinering) herefter i stegepose sammen med grøntsager i ovn.