Bisionkød

Kødets sammensætning pr 100 gr tilberedt kød:

Type   Fedt  Protein   Kalorier    Kolesterol    Jern      Vitamin B-12
          gr      gr          kcal           mg             mg              mcg

Bison  2,42   28,44       143            82              3,42           2,86
Okse  8,09   29,89       201            86              2,99           2,64
Svin    9,66   29,27       212            86              1,10           0,75
Kylling 7,41  28,93       190            89              1,21           0,33
Fisk   10,97  27,31       216            87              0,55           5,80

Kilde: American Bison Association.

Som det fremgår af ovenstående indeholder bisonkød mindre fedt, kolesterol og kalorier end mange andre slags kød.
I USA anbefaler man hjertepatienter og diabetkere at spise bisonkød.

 
 

Kødet fra bison er mere fyldigt i smagen end oksekød. Det er meget velsmagende, betegnes som en mellemting mellem hjorte-og kalvekød.

Det er meget kortfibret i strukturen, og det gør at stegetid er kortere end for alm. oksekød, ligesom stegetemperatur heller ikke skal være så høj. Se mere under Stegetips.

Bisonkødet tilhører luksusudgaven, når man snakker rødt kød. Det afspejles naturligvis også i prisen, som ligger på godt og vel det dobbelte af andet oksekød. Til gengæld får man høj kvalitet i både smag og sundhedsværdi.