Bisonkødet - om kødet

Ja, vi er jo nødt til at skyde nogle af dem,
for at få noget kød......

Når tyrekalvene er 2½ år gamle er de store nok til slagtning. De kan også sagtens blive meget ældre uden at det går ud over kvalitet og mørhed i kødet.

De bliver skudt på marken og afblødt med det samme, det giver overhovedet intet stress hos dyrene og de andre dyr lader sig ikke påvirke af det skete. Herefter skal kalven hurtigt til slagteriet for afhudning og udtagning af indvolde. Herefter hænger dyret 1 uges tid eller mere, hvorefter det bliver udskåret og vacumpakket. Så bliver det forsynet med besætningens logo og CHR-nummer og prismærket, hvorefter det er klart til salg.

Kødet er særdeles velsmagende kan vel nærmest betegnes som en mellemting mellem kalve-og hjortekød.

Det er kortfibret i strukturen, det giver en fin mørhed, som også gør, at det ikke skal steges lige så længe som alm. oksekød. 
Det er også fattigt på kolesterol og fedt, som gør det til noget af det sundeste kød, man kan spise. I USA bliver det endvidere anbefalet til både hjertepatienter og diabetikere