Bisonkødets anvendelse
Tilberedes som alm. oksekød/vildt, men har generelt lidt kortere stegetid, da kødet bliver mørt ved en mindre kernetemperatur.
Krydderurter
Krydderurter som egner sig godt til Bisonkød
• Rosmarin • Salvie • Timian • Merian • Hvidløg
VELBEKOMME!
MØRBRAD:
Helsteges eller udskæres til bøffer (tournedos).
RIB EYE / HØJREB:
Helsteges eller udskæres som bøffer
”rigtig herrebøf” lidt mere marmoreret end filet.
YDERLÅR:
Til gullash (BISON TERN), skæres evt. i tynde skiver, der marineres.
Yderlåret bliver også røget og solgt som skiveskåret pålæg, anvendes også i forret.
SPARE RIBS:
Forkoges, herefter drysses med krydderier og tilberedes i ovn eller på grill.
FILET:
Som mørbrad.
TYKSTEGSFILET:
Som steg eller bøffer (engelsk bøf). Også god til grillspyd.
KLUMP:
Især god til roastbeef eller alm. helsteg.
ROASTBEEF:
Som steg eller i tynde skiver til:
• Bøf stroganoff
• Benløse fugle
• Minutsteaks
• Wok (evt. efter marinering).
HAKKET KØD:
• Hakkebøffer til
• Bisonburgere
• Kødsovs
• Bisonfrikadeller (rørt med æg og krydderier som alm. frikadeller.)
INDERLÅR:
Som bøffer (plankebøf), steaks på grillen, eller helsteges.
CULOTTE + CUVETTE:
Helsteges evt. på grill.
FLANKESTEAK:
Steges på pande/grill. Skæres på skrå i tynde skiver.
LÅRTUNGE:
Anvendes til salt kød, evt. roastbeef i tynde skiver
Lårtunge bliver også røget, og solgt som skiveskåret pålæg, meget mørt og lækkert.
TYKKAM:
Fortrinsvis som ovnsteg, evt. grillsteges. Let at skære af. Serveres i tynde skiver. Gl.dags oksesteg.
BOV:
Normalt som grydesteg. Alternativ: braisering (evt. efter marinering) herefter i stegepose sammen med grøntsager i ovn.