ROASTBEEF af INDERLÅR ell. KLUMP.
Opskrift fra Ditlevsdal Bisonfarm.
1 stk Bisoninderlår ell klump
Olie/smør
Salt/peber
Rosmarin
Stegetermometer.
---------------------
Sæt ovnen på 100 gr.
Brun stegen af på panden ell i en gryde sammen m rosmarin
Læg evt et stykke staniol over stegen og lad den stå i ovnen i et ildfast fad med lidt væde ved, til den når 50 gr i kernetemperatur
Tag den ud og køl ovn og steg ned til 60 gr
Steg den færdig v 60 gr til den har en kernetemp på 60 gr. (3 timer afh. af størrelse)
--------------------------------------
Kan serveres med råstegte kartofler og grøntsager til.
----------------
Rødvinssauce
5 fed hvidløg pillede
½ dl kirsebærmarmelade
½ dl konc. bisonfond
2 dl rødvin
1 dl vand
½ dl stegesky (fra stegen)
Bland ingredienserne til saucen i en gryde. Lad det koge ind, til der er ca 2 dl tilbage. Hæld saucen igennem en finmasket sigte, tryk gerne lidt ekstra til, så hvidløgene moses. Hæd stegeskyen i saucen og varm den igennem