Stegetips
Stegevejledning til bisonkød
Bisonkød har meget korte fibre og meget lavt fedtindhold. Derfor skal det steges forholdsvis nænsomt for at bevare saft og kraft. Fedt fungerer som isolator, varmen må først igennem denne isolator, før stegeprocessen er i gang. Da bisonkødet har et meget lavt indhold af fedt – altså næsten ingen isolator – vil stegetiden generelt være nedsat.
Det er ikke svært at håndtere bisonkød og få god succes hos gæsterne. Følg blot vejledningerne.
Flyt kødet lidt længere væk fra varmekilden end normalt, hvad enten du griller eller steger i ovn.
Steg ikke ved mere end 180 grader C
Brug et stegetermometer, så du sikrer dig, at stegen når den ønskede temperatur (OBS: de sidste 10 grader løber stærkt... du kan altid finde èn, der vil stå med et glas rødvin og holde øje!)
For det bedste resultat anbefales generelt en kernetemperatur på 55C - 57C (Rosarødt)
Lad evt. kødet hvile ca. 1/2 time før udskæring
Gennemsnitlig skal du regne med ca. 1⁄2 times stegetid per kg. kød ved en ovntemperatur på 180C / længere stegetid ved lavere temperatur
Ved grydestege (bov og tykkam) skal du beregne ca. 1-1 1/2 times stegetid per kg. kød/svarende til en kernetemperatur på ca. 80 grader C
Servér dit kød (roastbeef, filet, culotte, cuvette, lårtunge) rødt eller rosa – dit kød vil fremstå langt mere saftigt og fint i smagen.