Tur i fold

Opdateret 18-10-2019.

Vi besluttede for 1½ år siden at ophøre med avl og produktion af bisonokser. Vi er begge godt og vel pensionister, og der skal også være tid til andet efterhånden. Dvs at nedenstående tekst mht til tur i fold ikke er relevant mere, så det er kun af nostalgiske grunde, at vi ikke sletter den.

Man er dog altid velkomne til at gå ud til marken og se de tilbegeværende dyr, pt har vi 19 dyr tilbage, som vil blive afhændet eller slagtet indenfor det næste 1½ år. Så der er stadig mulighed for at få sig noget lækkert kød med hjem.

-------------------

Vi har efterhånden oplevet en meget stor interesse for at komme ud at se og opleve vore Bisonokser på tæt hold.

For 3 år siden fik vi bygget ”prærievognen”, så det var muligt under nogenlunde komfortable forhold at opfylde disse ønsker.
Det vil ikke være tilrådeligt at færdes til fods inde i mellem dyrene, det er jo af natur vilde dyr, selvom de virker fredelige, når de går rundt og græsser.

Vi har brugt prærievognen rigtig meget i forbindelse med ÅBENT HUS arrangementerne, og vi har haft besøg af mange forskellige foreninger, bl.a. Rotary, Lions Club m. fl.
Børnehaver, skoleklasser, sfoer og institutioner med udviklingshæmmede har også besøgt os og har haft stor fornøjelse af turen.

Der er plads til 25 voksne på vognen, er der børn med, kan der godt sidde flere. Den er overdækket, men i regnvejr kan man godt blive lidt våd alligevel, så velegnet udetøj tilrådes.

Vi begynder sæsonen i maj måned, når de nyfødte kalve er begyndt at hoppe rundt i folden, og slutter i september/oktober, når føret i marken gør det vanskeligt at komme rundt derude.

Turen kan vare fra 30 – 45 minutter afhængig af spørgelyst fra deltagerne og vejret i øvrigt!
Der vil blive fortalt om starten på vores bisonprojekt, dagligdagen med dyrene, små historier om sjove og mindre sjove oplevelser. Dyrene kommer gerne helt hen til vognen, det er måske det eneste sted i Danmark, hvor du får mulighed for at klø den store Bisontyr på over 900 kg mellem hornene!

I forbindelse med Tur i Folden er man velkommen til at medbringe sin egen madpakke og drikkevarer, som man kan sidde og nyde før eller efter turen.
Vi kan også stå for salg af bisonpølser, bisonburgere og kaffe/kage, hvis man ønsker det.
Der er mulighed for at sidde inde i Maskinhuset eller udenfor afhængig af vejret.
I forbindelse med Åbent Hus dagene, har vi bueskydning, lassokast, hesteskokast og snobrødsbagning på programmet, mulighederne er mange hvis der ønskes flere aktiviteter.
Du kan også købe fersk og frosset bisonkød i salgslokalet i den udstrækning, vi har det på lager.

Så er du på udkig efter en anderledes oplevelse, det kan jo være en familieudflugt, fødselsdagsfest, firmaudflugt, polterabend, ring til os og hør om mulighederne 

PRISER


Pr voksen:             60 kr.

Pr barn und. 12 år: 30 kr.

Der er en minimum pris for turen 600kr

Med hensyn til priser på burgere og grillpølser mm. Ring og hør nærmere 40735313.